Sporthal ‘de Schelft’ is niet meer, wat nu?

Op zaterdagochtend 14 november weerklonk het geluid van vele sirenes in Noordwijkerhout. Al snel verspreide het nieuws zich: er was brand in sporthal ‘de Schelft’.  Onze sporthal… Wat een verschrikkelijk gezicht…

Al snel werd duidelijk dat de sporthal niet redden was. Gelukkig waren er op het moment van het uitbreken van de brand niet veel mensen in het gebouw en heeft iedereen het gebouw ongedeerd kunnen verlaten. Wel zijn er spullen van onze vereniging en ook andere verenigingen verloren gegaan. De BKN-kast met rackets en shuttles en het stoepbord met onze poster zijn nog niet terecht en worden als verloren beschouwd. Het gloednieuwe shuttlekanon, die wij dankzij het Schipholfonds hebben kunnen aanschaffen, is wel weer in ons bezit maar heeft waarschijnlijk dusdanige hitte- en waterschade opgelopen dat deze niet meer te redden is. Maar het allerergste voor de BKN is natuurlijk dat wij onze sporthal kwijt zijn, ons thuis. Die verdomde oude trouwe sporthal waar we vaak genoeg over konden klagen, maar waar we denk stiekem toch allemaal wel een beetje van hielden, is niet meer.

Door de inzet van het bestuur is het gelukkig gelukt om voor alle leden weer een speelgelegenheid te regelen: de jeugd in Sporthal de Tulp (met dank aan Badminton Club Voorhout – BACLUVO), de dinsdagochtendgroep in sporthal De Schans te Voorhout en de senioren in Sporthal Duinwetering te Noordwijk. Blij dat we weer kunnen spelen, maar wat een lastige situatie: 1 vereniging, 3 locaties… Voor nu is het even niet anders. Uiteraard houden we onze oren en ogen open voor andere, betere,  mogelijkheden.

Wel hartverwarmend om te horen dat er vanuit verschillende hoeken geld wordt ingezameld voor de verenigingen van wijlen sporthal ‘de Schelft’.