Badminton clinic BKN groot succes

Op woensdag 4 januari hebben we een badminton clinic gegeven voor jeugd van 7 t/m 12 jaar.

De clinic was een initiatief van Sportbedrijf  Noordwijk en via hun site konden de kinderen zich opgeven. Aan de BKN was gevraagd om deze clinic te geven in de tijdelijke Schelft en daar wilden we graag aan meewerken.

Om half tien verwelkomde de buurtcoach Kenneth de kinderen en gaf vervolgens het stokje over aan Fred en Erik om de clinic te geven. In eerste instantie hadden zich 9 kinderen opgegeven maar op de dag zelf waren het er 15. Gelukkig hadden we genoeg rackets voor alle kinderen.

Natuurlijk werd er begonnen met een warming up. Dit is heel belangrijk want badminton is een intensieve sport. Kenneth heeft zelf badminton op hoog niveau gespeeld en kon dit beamen. De kinderen wilden heel graag en zo snel mogelijk met een badminton racket aan de gang. De eerste oefeningen bleken toch niet zo simpel als men wel dacht. Maar na een uurtje zag je dat ze gevoel voor de shuttle kregen. Daarom werd het tijd om partijtjes te spelen, daar kwamen ze tenslotte ook voor. Na de spelregels te hebben uitgelegd werden er dubbels gespeeld. Fred, Kenneth en Erik deden mee en gaven dan tips aan de kinderen. Om de paar minuten werd er gewisseld. Tenslotte was het snel 11:00 en moesten we helaas afsluiten. De kinderen waren enthousiast en wij van de BKN vonden het leuk om te doen.