Over de vereniging

BadmintonKlub Noordwijkerhout is opgericht op 18 juni 1981. Het is een vereniging waarbij zowel de prestaties op het veld als de gezelligheid erg belangrijk zijn. Er heerst een echt verenigingsgevoel binnen de club! Zie voor een sfeerimpressie de fotogalerij.

Speelgelegenheid
Wij spelen in sporthal “de tijdelijke De Schelft” aan de Schelftweg te Noordwijkerhout (tegenover het afgebrande oude complex aan de Maandagsewetering 202, 2211WV Noordwijkerhout). Er zijn verschillende momenten dat er gespeeld kan worden. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen vier verschillende groepen:

Jeugd groep 1
Dinsdagavond training van 19:00u tot 20:00u.

Senioren dinsdagochtendgroep
Dinsdagochtend vrijspelen van 9:00u tot 11:00u.

Senioren overig
Dinsdagavond vrijspelen van 20:00u tot 22:30u en vrijdagavond vrijspelen/competitie van 20:00u tot 22:00u. Op de dinsdagavond wordt geregeld ook seniorentraining en/of recreantentraining gegeven. Zie hiervoor de agenda.

De jeugd- en seniorentraining wordt  verzorgd door Ton Verbree. De recreantentraining wordt door verschillende leden verzorgd bij voldoende animio. Zie voor de actuele speeldata en -tijden de agenda.

Competitie en toernooien
De BKN neemt deel aan verschillende soorten competitie waaronder jeugdcompetitie, seniorencompetitie, recreantencompetitie, herencompetitie en damescompetitie. Voor elk niveau bestaat er dus gelegenheid om competitie te spelen. Het een en ander hangt natuurlijk wel af van voldoende animo om een team te kunnen vormen. Thuiswedstrijden van de jeugd worden op zaterdagochtend gespeeld. Thuiswedstrijden van de senioren worden op vrijdagavond gespeeld.

De vereniging organiseert elk jaar clubkampioenschappen. Daarnaast is de BKN één van de zes deelnemende/organiserende badmintonverenigingen uit de bollenstreek van het New Age Toernooi. Dit toernooi wordt elk jaar in februari of maart. Elk jaar is een andere vereniging aan de beurt om het toernooi te organiseren. Het toernooi vindt telkens plaats in de sporthal van de organisator. Naast de bovengenoemde toernooien wordt de BKN regelmatig uitgenodigd door andere verenigingen voor open pouletoornooien en recreantentoernooien.

Andere activiteiten
Naast de sport is ook de gezelligheid heel belangrijk voor de BKN. Daarom wordt er elk jaar een avond georganiseerd waarbij de ouders van de jeugdleden en de partners van de senioren welkom zijn om te komen badmintonnen. Verder gaat de jeugd elk jaar op kamp en gaan de senioren op gezelligheidsweekend. De senioren doen ook geregeld een borrel en na een toernooi wordt vaak gezamenlijk gegeten.

Kortom, de BKN is een actieve club waarbij sport en gezelligheid samen komen. Iedereen is welkom en voor alle leeftijden en niveaus zijn er mogelijkheden. Kom gerust vrijblijvend twee keer spelen om eens kennis te maken met de vereniging. Geen racket? Dat is geen probleem. Op de vereniging zijn een aantal rackets aanwezig die geleend kunnen worden. Klik hier voor meer informatie over het lidmaatschap.

Een sportieve en gezellige vereniging voor jong en oud!