BKN etentje bij Freddy

Op zaterdag 3 februari hadden we een etentje bij Freddy. In plaats van onze jaarlijkse barbecue stelde Freddy voor om bij hem Surinaams te komen eten. Dit vond iedereen een goed idee en werd een datum gepland. Omdat we met ca 20 mensen zouden komen moest de locatie en middelen daarvoor geschikt en beschikbaar zijn. Freddy kookt wel meer thuis voor groepen dus werden we bij Freddy thuis uitgenodigd. Omdat het bereiden van het eten veel tijd vergt had ik (Erik) aangeboden om te helpen. Toen ik zaterdag om 10:00 aankwam bleek dat Freddy en z’n vrouw de vorige dag al heel veel werk verricht hadden. En dat was achteraf maar goed ook want nu waren we op tijd klaar. Freddy heeft zijn garage ingericht met een keuken waar ik in een hele grote wokpan de nasi stond om te roeren, met 2 kilo rijst!

Iedereen was uitgenodigd om 5 uur. Helaas kwamen er aan aantal mensen niet omdat ze ziek waren. We waren uiteindelijk met 18 mensen. Het was een hele gezellige avond en iedereen genoot van de 4 gangen die geserveerd werden. Onze voorzitter deed een woordje en bedankte Freddy en z’n vrouw voor de gastvrijheid en overhandigde een fles whisky hiervoor. Deze werd later op de avond geopend en geproefd.  Iedereen ging even na 23:00 huis. Sommige kregen nog een doggybag!

Hierbij wil ik nogmaals Freddy en z’n vrouw bedanken voor hun werk en gastvrijheid.

Erik

Een partnertoernooi met leuke partijtjes

Op 16 januari hadden we ons traditionele partnertoernooi. Tenminste het was traditie toen we nog een in onze vertrouwde ‘Schelft’ speelden. Gelukkig hebben we het weer opgepakt en waren er partners aanwezig waaronder de fam Treffers.  Jaren geleden hebben ze bij de BKN gespeeld en daarom extra leuk dat ze er deze avond bij waren. Er werden koppels gevormd en partijtjes ingedeeld. Een partijtje duurde een kwartier. Er werd doorgeteld, dus niet gestopt bij 21 punten. De winnaars kregen 2 punten. Men speelde erg fanatiek en het was vaak spannend. Om even na 22:00 uur zijn we stopt en hebben we de punten geteld.  Kees Edelaar had de meeste punten en was dus winnaar van dit toernooi.

Na het douchen hebben we nog even gezellig met elkaar in de kantine gezeten. Helaas was dit de laatste keer voor carnaval. We kunnen hierdoor 4 weken niet spelen!!! Op dinsdag 20 februari is de hal weer beschikbaar op dinsdag. 

Oliebollen toernooi een succes

Op 29 december hebben we met het traditionele oliebollentoernooi het jaar 2023 afgesloten. Het was erg gezellig en de eigengemaakte oliebollen van Erik smaakten weer heerlijk, beter als die van vorig jaar! Door middel van rackettrekken werden de partijtjes ingedeeld. Na 15 minuten werd er gewisseld, de winnaars schoven een baan op en de verliezers moesten een baan lager gaan spelen. Er werd fanatiek gespeeld en in de pauzes kon men een kop koffie of chocomel nemen met een oliebol.

Door pauzes en het enthousiasme om te spelen stopten we later dan gepland. Iedereen kwam gezellig na het douchen naar de kantine waar we met warme glühwein en de laatste oliebollen het toernooi en het jaar 2023 afsloten.

Met frisse moed stonden de meesten afgelopen dinsdag 2 januari op de baan. Het is ook wel weer lekker om te spelen als je, mede door het weer, thuis zit en allemaal lekkernijen zit te eten.

Ken je nog iemand uit je omgeving die ook wil sporten neem hem of haar dan mee. Hoe meer zielen hoe meer speelplezier.

Iedereen een gezond, gelukkig en een sportief 2024 gewenst.

Probeerbadminton cursus van 10 lessen voor 25 euro!

Ook dit jaar doen we als vereniging weer mee met probeerbaminton.nu. We worden hierbij ondersteund door de badmintonbond, zie de site www.probeerbadminton.nl . De kosten zijn 25 euro voor 10 lessen. In de lessen worden de beginselen van badminton geleerd en de spelregels uitgelegd. De lessen worden door onze trainer verzorgd. Vorig jaar was een succes. En we hopen dat ook dit jaar weer mensen zijn die deelnemen en uiteindelijk lid worden van onze vereniging. We starten op dinsdag 3 oktober a.s. zowel voor de jeugd als de senioren. De jeugd start om 18:30 uur en de senioren om 20:00 uur.
Rackets zijn beschikbaar en ook natuurlijk shuttles.
Het gebruik van sportschoenen met zwarte zolen is niet toegestaan!

12 september 2023 Open dag

Op 12 september organiseren we weer een open dag voor zowel de jeugd (7-18 jaar) als de senioren (18-88 jaar). Voor de jeugd is het van 18:30 uur tot 20:00 uur en voor de senioren van 20:00 uur tot 22:30 uur. Rackets zijn beschikbaar en ook natuurlijk shuttles. Het gebruik van sportschoenen met zwarte zolen is niet toegestaan. Bestuursleden en onze trainer zullen aanwezig zijn om u te kunnen helpen en verdere informatie te geven. Voor de jeugd zal onze trainer een aangepaste training geven. Daarna is het mogelijk dat de senioren nog twee keer gratis komen vrijspelen en jeugd twee keer een training meelopen. We hopen natuurlijk dat men enthousiast wordt/is en dat we weer extra leden mogen verwelkomen.

Afsluiting seizoen 2022/2023

Dit seizoen hebben de senioren langer doorgespeeld dan andere jaren. Dit kwam omdat ze een paar keer niet konden spelen doordat de hal niet beschikbaar was. De jeugd heeft het seizoen afgesloten met een hockey toernooitje. Dit werd mede georganiseerd door de jeugdbegeleider Peter Jansen. Dit was helaas de laatste keer dat hij erbij was omdat hij stopt vanwege zijn studie. Wij willen via deze weg hem bedanken voor zijn inzet in de afgelopen jaren. Dat de jeugd beter kan badminton bleek toen iemand de hockey stick tegen de tenen van de trainer sloeg.

De senioren hebben als afsluiter van het seizoen een roulette badmintontoernooi gehad op 27 juni. Zoals aangegeven spelen we eigenlijk normaal niet meer in juni omdat er in deze maand mensen al op vakantie zijn of het (te) warm is in de zaal. En hoewel het toch soms erg warm was bleek de motivatie om te komen spelen groot. Zo ook bij het laatste toernooitje. De opkomst was groot en er werden leuke en spannende (zie foto’s) partijtjes gespeeld. Dit kwam misschien ook mede omdat er prijsjes te winnen waren. Na de prijsuitreiking was het gezellig in de kantine en werden de vakantieplannen besproken (zie foto).

Voor diegene die nog op vakantie gaan of nog zijn een fijne vakantie toegewenst.

Algemene Leden Vergadering

Na alle corona perikelen was het fijn om weer eens een ‘gewone’ ALV te hebben. Zowel seniorleden van de dinsdagavond als van dinsdagochtend waren aanwezig.

Van alle commissies is hun verslag van 2022 besproken en heeft de penningmeester uitgebreid verslag gedaan hoe onze club er financieel voorstaat.

Corona en de brand hebben wel veel invloed op onze financiën maar het is onze penningmeester weer gelukt om een goede begroting voor 2023 te maken die goedgekeurd werd door de leden.

Daarbij is ook vastgesteld dat er voor de jongste jeugd de contributie wordt gehalveerd om juist deze groep enthousiast te krijgen voor badminton.

De contributie is voor 2023:

·         Jeugd 7 t/m 9 jaar: € 49,42

·         Jeugd 10 t/m 14 jaar: € 98,84

·         Jeugd 15 t/m 17 jaar: € 133,49

·         Senioren dinsdagochtend: € 132,44

·         Senioren overige:  € 185,14

Helaas hebben we van onze jeugd voorzitter Menno van Gerven afscheid moeten nemen. Door zijn werkzaamheden en het niet meer in de buurt wonen is het voor hem niet mogelijk meer om de jeugd goed te begeleiden.

Tot onze teleurstelling hebben we nog geen nieuwe kandidaat op dit moment en worden de lopende zaken waargenomen door de Technisch Commissie. Vacature, wij als BKN zijn dus op zoek naar iemand die de jeugd wil begeleiden en jeugdactiviteiten kan organiseren. Interesse? Dan graag aanmelden bij het bestuur.

Om even over tien uur is de ALV na de rondvraag beëindigd. Daarna hebben we informeel, met een drankje, de badmintonzaken zoals wat willen we allemaal gaan organiseren het komend jaar besproken.

Algemene Ledenvergadering 2023

Op woensdag 29 maart vindt de ALV 2023 plaats in Café van der Geest, Zeestraat 7A, 2211XA te Noordwijkerhout. De inloop is vanaf 20.00u en we beginnen de vergadering om 20.15u.

Tijdens de ALV zal het bestuur het afgelopen jaar doorlopen en wordt de begroting 2023 ter goedkeuring voorgelegd (te vinden in de SJUTTOL maart 2023). Alle leden (en ouders van jeugdleden) zijn welkom om mee te denken en om hun stem te laten gelden! Uiteraard worden de coronamaatregelen van de overheid gedurende de ALV in acht genomen. Wij rekenen op ieders medewerking hierbij.

De jeugd is gaan bowlen

Door de carnaval kunnen we 3 dinsdagen niet spelen in de tijdelijke Schelft. Daarom zijn we op 7 februari met de jeugd gaan bowlen in All American Bowling in Noordwijkerhout.  Om kwart voor zes was het verzamelen bij de bowlingbaan en werden de bowlingschoenen gepast en aangedaan. Omdat een paar jeugdleden pas tegen zessen konden komen mochten de anderen wel alvast een beetje warm gooien. Om stipt zes uur werd alles gereset op de twee banen die we gehuurd hadden en konden we echt gaan beginnen. Toch liep het in begin wat stroef want welke bal is nu de juiste. En dat moet de reden zijn geweest dat er in het begin geen spare of strike werd gegooid. Maar na goed 20 minuten werd er minder in de goot gegooid en stond er soms een spare of een strike op het scoreboord. We konden helaas het tweede spel van tien beurten niet afmaken omdat het alweer tijd was. De overall winnaar was Peter met de meeste punten.

Daarna hebben we met z’n allen wat gegeten.  Natuurlijk was dat met frietjes en mini Frikadellen, bitterballen of mini kaassoufflé. En als afsluiting hebben we nog een Slush puppy gedronken of een bolletjes ijs gegeten.  

Om acht uur was het afgelopen en konden we terugkijken op een leuk en  geslaagd uitje.

Een sportieve en gezellige vereniging voor jong en oud!